ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Ποιος ο λόγος να μάθω ξένες γλώσσες;

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, ποιος ο λόγος να μάθω ξένες γλώσσες; Έχω τόσα πολλά μαθήματα για το σχολείο, κάνω κι άλλες δραστηριότητες… Πώς να μου μείνει χρόνος για κάτι τόσο απαιτητικό; Άλλωστε, εγώ ονειρεύομαι να γίνω αστυνομικός ή γυμναστής! Σε τι θα μου χρησιμεύσουν;

Η απάντηση στους μικρούς μας φίλους, στους μαθητές, δεν θα πρέπει να περιοριστεί στο παρακάτω. Ότι δηλαδή, μία ή και παραπάνω ξένες γλώσσες θα ενισχύσουν το βιογραφικό τους, όταν αναζητήσουν εργασία. Σίγουρα είναι σημαντικός λόγος αλλά όχι ο μοναδικός για να  μας οδηγήσει στην εκμάθησή τους.

Πριν ξεκινήσουμε να επισημάνουμε τη σημασία της γνώσης της αγγλικής γλώσσας, καθώς ομιλείται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Μία επιπλέον ξένη γλώσσα, σίγουρα, θα μας δώσει ένα πλεονέκτημα στον ανταγωνιστικό εργασιακό χώρο, ειδικά αν ασχολούμαστε με τον τομέα του τουρισμού.

Όταν μαθαίνουμε μία ξένη γλώσσα, δεν περιοριζόμαστε στο λεξιλόγιο και στα γραμματικά φαινόμενα. Μαθαίνουμε για τον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας ή των χωρών, στις οποίες αυτή ομιλείται. Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας, οπότε μέσα από την εκμάθησή της κατανοούμε σφαιρικά τον κόσμο.

Οι αποστάσεις στη σημερινή εποχή έχουν, σχεδόν, μηδενιστεί. Γνωρίζοντας μία δημοφιλή ξένη γλώσσα μπορούμε να ταξιδέψουμε πολύ πιο εύκολα στην χώρα ή στις χώρες, όπου αυτή ομιλείται.

Μπορούμε να κάνουμε νέους φίλους, αν γνωρίζουμε μία ξένη γλώσσα, καθώς το διαδίκτυο έχει αλλάξει τον παραδοσιακό τρόπο γνωριμίας των ανθρώπων.

Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Αραβικά και άλλες τόσες ξένες γλώσσες, δεν συνεπάγονται ατελείωτες ώρες διάβασμα, αλλά το άνοιγμα μίας νέας πύλης για να ταξιδέψουμε σε καινούριους και ενδιαφέροντες κόσμους.