ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Τα τελευταία εκατό περίπου χρόνια, κύματα Ελλήνων εξαπλώθηκαν στον παγκόσμιο χάρτη. Οι Έλληνες έμειναν σε νέους τόπους, δημιούργησαν, πέτυχαν, και διέδωσαν το ελληνικό στοιχείο στο εξωτερικό. Ήταν, όμως, υπερβολικά ακριβές οι μετακινήσεις και η επίσκεψη στον τόπο καταγωγής εξαιρετικά δύσκολη.

Οι εποχές πλέον έχουν αλλάξει, οι μετακινήσεις και η πληροφόρηση είναι εύκολες και γρήγορες. Η σύνδεση, όμως, με τη «μητέρα» Ελλάδα, πάντα υπήρχε και θα υπάρχει.

Στον εκπαιδευτικό τομέα, τα ελληνικά πανεπιστήμια καταφέρνουν και πετυχαίνουν κάθε χρόνο υψηλή βαθμολόγηση. Ανταγωνίζονται σε επίπεδο σπουδών τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που συνεργάζονται μεταξύ τους.

Τι κερδίζει ένας Έλληνας που φοιτεί τουλάχιστον τρία χρόνια σε σχολείο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας του, ώστε να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις (κάθε Σεπτέμβριο) με τους ομογενείς;

Δεν θα σταθούμε στον συναισθηματικό τομέα που είναι ανίκητος! Η όμορφη χώρα μας συχνά μας καλεί πίσω.. Θα εστιάσουμε, κυρίως, στα εκπαιδευτικά κριτήρια.

  • Ο Έλληνας του εξωτερικού δίνει μικρότερη ύλη, εύκολα διαχειρίσιμη.
  • Πολλές φορές δίνει και λιγότερα μαθήματα (π.χ. μόνο Νεοελληνική Γλώσσα).
  • ‘Εχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας λόγω χαμηλού ανταγωνισμού.
  • Υφίσταται συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού, ώστε να μπορεί να επιστρέψει στη χώρα διαμονής του.
  • Στην Ελλάδα οι τιμές των ακινήτων παραμένουν αρκετά φθηνότερες από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (όσον αφορά τις ΗΠΑ και την Αυστραλία εντυπωσιακά χαμηλότερες).

Για οποιαδήποτε ερώτηση – πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, καθώς τα εξεταστέα μαθήματα ποικίλουν, ανάλογα τη σχολή.

emathimata.gr