Καλοκαιρινή προετοιμασία: Συμβουλές για σίγουρη επιτυχία!

proetoimasia

Η καλοκαιρινή προετοιμασία για την επόμενη χρονιά ή τις Πανελλαδικές εξετάσεις, μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ένα μέρος της διδακτέας ύλης, μπορεί να σε γεμίσει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Άλλωστε, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, «επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως». Αν όμως δεν πάρεις τη θερινή προετοιμασία στα σοβαρά, δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματική. Πρέπει και να αφιερώνεις χρόνο για μελέτη και να ξεχάσεις προσωρινά τις βουτιές και να τηρήσεις και κάποιους κανόνες. Διαφορετικά θα πάνε στράφι και ο χρόνος σου και οι κόποι των γονιών σου. Κρίμα δεν είναι; Στο παρόν άρθρο, θα βρεις μια λίστα με συμβουλές για να διασφαλίσεις πώς η καλοκαιρινή προετοιμασία θα… πιάσει τόπο!

Κάνε highlight μόνο τα SOS!

Το να υπογραμμίζεις με ένα στιλό ολόκληρα χωρία ενός κειμένου, δεν θα βοηθήσει σε τίποτα. Ίσα ίσα θα δυσκολέψει την ανάγνωση. Αν μαρκάρεις, όμως, με ένα highlighter τα SOS, όπως έναν τύπο, ένα όνομα ή μια χρονολογία, η ζωή σου θα γίνει ευκολότερη. Έτσι, και θα μπορέσεις να το αφομοιώσεις ευκολότερα αλλά και να το εντοπίζεις κατά τις επαναλήψεις σου! Πολλούς τους βοηθάει να σημειώνουν δίπλα από κάθε παράγραφο μικρές ερωτήσεις, με το highlighted κείμενο να αποτελεί την απάντηση!

Η καλοκαιρινή προετοιμασία δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο!

Φρόντισε να μελετάς μεθοδικά και να μην… πέφτεις με τα μούτρα! Τι σημαίνει αυτό; Να μελετάς κάνοντας διαλείμματα και όχι να διαβάζεις non stop. Ο ανθρώπινος νους πρέπει να ξεκουράζεται αφού εκτελέσει έναν… κύκλο εργασιών. Έτσι, θα εστιάζεις κάθε φορά και καλύτερα εκεί που θες, χωρίς να «καις» το μυαλό σου και να χάνεις τον ειρμό σου.

Να μαθαίνεις από τα λάθη σου!

Μετά από κάποια άσκηση ή ένα τεστ προσομοίωσης, το να μελετάς τα λάθη σου μπορεί να είναι σωτήριο και εποικοδομητικό! Μην τσεκάρεις απλώς τον βαθμό σου και τέλος. Φρόντισε να δεις τι σου επεσήμανε ο καθηγητής και πού πρέπει να εστιάσεις, ώστε την άλλη φορά να μην ξαναχάσεις μόρια για τον ίδιο λόγο.

Η καλοκαιρινή προετοιμασία απαιτεί καλό ύπνο και… power naps!

Το να έχεις πρωινό μάθημα ή να επιχειρήσεις να μελετήσεις μετά από ξενύχτι και άφθονα κοκτέιλ, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Φρόντισε τουλάχιστον πριν από τις μέρες που έχεις μάθημα ή μελέτη, να κοιμηθείς καλά και αρκετές ώρες! Επιπλέον, τα power naps μέσα στη μέρα ή ο μεσημεριανός ύπνος, βοηθούν πολύ στη συγκέντρωση, κατά τη θερινή προετοιμασία.

Μην αμελείς την καλή διατροφή και τις αθλητικές δραστηριότητες!

Το να ακολουθείς ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής ή τουλάχιστον να τρως με μέτρο, είναι πολύ σημαντικό για τη μελέτη σου. Πλήθος ερευνών έχουν καταδείξει πως μυαλό και στομάχι είναι αλληλένδετα. Μια ισορροπημένη διατροφή βοηθά σημαντικά στην κατανόηση εννοιών και ευνοεί τη γρήγορη σκέψη. Μάλιστα, αν είσαι σπορ τύπος, αθλητικές δραστηριότητες όπως το ποδήλατο και το τρέξιμο, θα σε βοηθούσαν να «αδειάσεις» το κεφάλι σου!

Για θερινά, χειμερινά και παντός καιρού μαθήματα γνώρισε το emathimata.gr

Αν θες περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές γύρω από τη θερινή προετοιμασία ή οποιαδήποτε σχετική απορία έχεις, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας!

Τηλέφωνο: 2114192262
Email: info@emathimata.gr

Βρήκες ενδιαφέρον το άρθρο μας: «Καλοκαιρινή προετοιμασία: Συμβουλές για σίγουρη επιτυχία!»;
Διάβασε περισσότερα χρήσιμα και ενημερωτικά άρθρα γύρω από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα στο blog μας