ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Είσαι Έλληνας υπήκοος και μένεις στο εξωτερικό;

Γνωρίζεις ότι ως Έλληνας του εξωτερικού μπορείς να σπουδάσεις με πολύ μεγάλη ευκολία στα ελληνικά πανεπιστήμια δωρεάν;

 

Πώς μπαίνεις, όμως στο ελληνικό πανεπιστήμιο; Ποια μαθήματα δίνεις για να εισαχθείς στη σχολή που επιθυμείς;

Προκειμένου να εισαχθείς σε ελληνικό πανεπιστήμιο, δίνεις πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο και αφού έχει τελειώσει το σχολικό έτος. Η πλειονότητα των σχολών απαιτεί την εξέταση στο μάθημα μόνο της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (ανάλογα με τη σχολή στην οποία επιθυμείς να φοιτήσεις).

Οι θεματικές ενότητες στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία ανακοινώνονται έγκαιρα, συνεπώς οι πιθανότητες επιτυχίας σου πολλαπλασιάζονται. Φέτος, έχουν ήδη ανακοινωθεί. Μπορείς να επιστρέψεις στην Ελλάδα, να σπουδάσεις αυτό που θέλεις και στη συνέχεια είτε να επιλέξεις μεταπτυχιακό πρόγραμμα είτε να μετακινηθείς σε χώρα του εξωτερικού για εργασία ή περαιτέρω σπουδές.

 

Γιατί να επιλέξεις σπουδές στην Ελλάδα αν είσαι Έλληνας του εξωτερικού;

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Επιπλέον, τα περισσότερα ελληνικά πανεπιστήμια προσφέρουν τετραετή φοίτηση. Αντίθετα, η πλειοψηφία των πανεπιστημίων του εξωτερικού παρέχουν τριετή φοίτηση. Επομένως, ένας πτυχιούχος ελληνικού πανεπιστημίου δεν χρειάζεται πρακτικά να κάνει μεταπτυχιακό, καθώς τα τέσσερα χρόνια σπουδών ισοδυναμούν με πτυχίο και μεταπτυχιακό σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

 

Το emathimata.gr θα είναι δίπλα σου για να σε καθοδηγήσει και να σε βοηθήσει. Πέρα από τα μαθήματα που θα σου παρέχουμε, θα παρακολουθήσεις δωρεάν σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού, ώστε να διευκολυνθείς στην επιλογή σχολής.

 

Θα χαρούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας στο: 0030  211  419 2262

ή να μας στείλεις email στο: info@emathimata.gr